520 Mbps pentru date mobile. Idilis, primul operator 4G din România.

posted in: Articole recente | 0

Idilis prezintă cea mai mare viteză la internetul mobil din România. Serviciile vor fi active din 2014

Idilis, primul operator 4G din România, împreună cu Huawei, unul dintre liderii de pe piaţa echipamentelor telecom prezintă la Bucureşti cea mai mare viteză la interntul mobil. Şi va lansa serviciile la începutul anului viitor.

Idilis

Dacă în România în acest moment viteza la internetul mobil pusă la dispoziţie de Vodafone România şi Cosmote se ridică la 100 de Mbps prin intermediul tehnologiei LTE la 100 Mbps, Idilis prezintă azi în teste tehnologia LTE TDD, care duce internetul mobil la o viteză de până la 520 de Mbps.

În cadrul Economic and Trade Forum, care are loc astăzi la Casa Poporului, Huawei prezintă în premieră tehnologia LTE TDD 4X4 MIMO care permite un volum de trafic mult mai mare pe o antenă în comparaţie cu tehnologia folosită în prezent în România.

“Suntem bucuroşi să vă prezentăm astăzi împrună cu partenerii noştri de la Huawei o nouă premieră a internetului 4G în România. După cum ştiţi Idilis este primul operator  de comunicaţii mobile care a început să opereze cu ani în urmă în 4G. Ne pregătim astfel pentru lansarea noii reţele de internet şi voce care să le ofere clienţilor noştri cele mai înalte standare  de calitateîn domneniul comunicaţiilor la un cost scăzut”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dan Croitoru, CEO  al Idilis.

Operatorul va lansa serviciile de internet şi voce folosind tehnologia LTE (Long Term Evolution) la inceputul anului viitor pe o piaţa unde deja există pe segmentul comunicaţiilor mobil Cosmote România, Orange, Vodafone, RCS&RDS şi Romtelecom.

2K Telecom, compania care deţine operatorul Idilis, a câştigat în urmă cu un an, în urma licitaţiei ANCOM pentru alocarea noului spectru, o licenţă radio în bandă de 2600 Mhz prin care va furniza servicii de telefonie şi internet de mare viteză.

economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.