Allview – H2 Qubo, ieftin şi performant

posted in: Articole recente | 0

Braşovenii de la Allview au lansat, la sfârşitul lunii august, H2 Qubo, un smartphone compatibil cu tehnologia Smart2View, unică în Europa.

Allview, este o companie care şi-a creat în ultima vreme o poziţie redutabilă pe piaţa tabletelor, având o cotă de 20%, concurând, pe plan local, de la egal cu gigantul Samsung. Compania nu se lasă însă mai prejos nici pe segmentul de telefoane mobile dual SIM, unde concurează cu aceeaşi sud-coreeni. Allview are în plan să vândă în acest an şi 100.000 de smartphone-uri, faţă de 18.000 în 2012.

Unul dintre smartphone-urile lansate recent de companie este H2 Qubo pe care am avut ocazia să-l testăm. Telefonul a fost lansat la sfârşitul lunii august odată cu tehnologia smart2view. Smart2view se prezintă sub forma unui dispozitiv care seamănă cu un modem USB şi care permite transferarea conţinutului de pe telefon sau tabletă pe ecranul televizorului. Foarte important de menţionat este faptul că acest adaptor wireless trebuie să fie alimentat la rândul lui prin intermediul unui port USB. Dacă televizorul nu are port USB atunci situaţia este mai complicată şi trebuie să gaseşti un dispozitiv, fie tabletă sau smartphone, care să-l alimenteze. Odată ce ai rezolvat acest aspect, tot ceea ce rulează pe telefon poate fi urmărit pe televizor.Telefonul H2 Qubo nu este singurul care are integrată această funcţie, Wireless Display.  Tabletele AllDro 3 Speed Quad, Viva Q7, Viva Q8 şi VIVA H8 sunt compatibile cu smart2view.Revenind la telefon, H2 Qubo are un ecran de 4,5 inch, un procesor ARM Cortex A7 de 1.2 GHz, 512 MB memorie RAM şi un procesor grafic PowerVR SGX544. Camera foto are un senzor de 5 MP şi dispune de blitz şi de autofocus. Faţă de alte telefoane din portofoliu, H2 Qubo poate realiza imagini panoramice, dispunând de Geotagging, Gesture Shot şi Touch Focus. Camera secundară pentru apeluri video are 0.3 MP.

În ceea ce priveşte designul, telefonul are un aspect premium. Este subţire, 9,8 mm, şi are o greutate de 293 de grame. Ecranul este de tip TFT-LCD, 480×854 pixeli, 245 dpi şi răspunde bine la comenzi, însă unghiurile de vizualizare nu sunt atât de bune. Procesor quad core de 1,2 GHz şi memoria de 512 MB permit însă rularea de jocuri noi şi accesarea rapidă a site-urilor. Telefonul vine cu un spaţiu de stocare de 4 GB (1,80 GB accesibil), iar cei care vor să descarce mai multe jocuri şi aplicaţii îl pot extinde cu carduri micro SD până la 32 de GB.
Camera foto este diferită de alte telefoane din portofoliu. Cu o rezoluţie de 5 MP şi autofocus, camera poate realiza fotografii panoramice atât pe vertical, cât şi pe orizontal, dar poate filma şi la rezoluţie HD.

Allview H2 Qubo are un slot pentru SIM-uri normale, iar altul este micro SIM. Telefonul permite asocierea unui anumit contact una dintre cele două cartele SIM, astfel încât să îl apelezi mereu de pe aceeaşi cartelă. De asemenea, poţi realiza transfer de date între SIM-uri, iar în timp ce faci trafic de date pe unul dintre SIM-uri, poţi primi apeluri pe celălalt. Foarte utilă se poate dovedi şi funcţia AllClick.  Aceasta permite setarea de shortcut-uri catre aplicaţiile preferate, având astfel acces mai rapid la acestea, fără a mai fi nevoit să intri in meniu.

Telefonul are o autonomie în condiţii normale de utilizare, apeluri şi navighare pe net, de o zi şi jumătate. Dacă îl foloseşti cu smart2view să urmăreşti un film la TV, este posibil să rămăi fără energie în mai puţin de şase ore. H2 Qubo are un preţ de 849  lei şi este disponibil în majoritatea magazinelor.

 

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.