Bitdefender -peste 11% din computere infectate

posted in: Articole recente | 0

11,55% dintre computerele din România SUNT INFECTATE cu cel puţin un virus informatic

Mai mult de un computer din zece (11,55%), echipat cu soluţii antivirus, şi care rulează în România, este infectat cu software periculos, relevă rezultatele unui test de specialitate realizat, în prima jumătate a anului, de Bitdefender, cu ajutorul scannerului QuickScan.

Testul a arătat că, în medie, 11,6% dintre computerele scanate la nivel mondial cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicaţia pentru desktop ’60-Second Virus Scanner’ sunt infectate cu cel puţin un tip virus informatic.

Totodată, studiul relevă faptul că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi ale Windows, ce nu mai pot fi actualizate (Windows 2000, căruia i s-a încheiat ciclul de viaţă în iulie 2010), pânâ la Windows 8, cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft. Astfel, numărul de infecţii găsite pe fiecare dintre aceste platforme este proporţional cu cota de piaţă a fiecărei ediţii de Windows.

Potrivit sursei citate, 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate, în timp ce Windows XP, pentru care datele nu vor mai fi actualizate începând cu aprilie 2014, este încă folosit masiv şi are o rată de infecţie de 12,8% dintre sistemele scanate.

Pe de altă parte, în cazul sistemelor noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 şi o altă soluţie de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre terminalele cu Windows 8 au fost detectaţi viruşi.

Datele QuickScan au scos la iveală faptul că numărul cel mai mare de computere infectate sunt în India (14,48% din total), România (11,55%), SUA (5,43%) şi Franţa (7,47%).

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.