Black Friday 2013: eMAG pregăteşte cea mai tare campanie. evoMAG începe mai devreme

posted in: Articole recente | 0

Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an, este aşteptată cu nerăbdare de milioane de români, iar primele informaţii au început să vină de la retaileri.

 Vezi aici lista magazinelor participante!

Sărbătoarea reducerilor, Black Friday, împrumutată de la americani, cade pe 29 noiembrie anul acesta. Retailerii se pregătesc pentru a face faţă numărului mare de comenzi şi pentru a nu repeta greşelile de anul trecut. O mutare interesantă au făcut cei de le evoMAG care au ales să înceapă Black Friday mai devreme cu o săptămână, pe 22 noiembrie. Magazinul online a anunţat reduceri de până la 70%. Anul trecut, evoMAG a avut 9.000 de comenzi, peste 10.000 de produse comandate şi peste 250.000 de vizitatori unici. “Pentru anul acesta ne aşteptăm la o creştere de cel puţin 30 – 40% în comparaţie cu anul trecut, până la aproximativ 350.000 – 400.000 de vizitatori unici”, a precizat Mihai Pătraşcu.

eMAG, cel mai mare magazin online din ţara noastră, a avut anul trecut peste 2,6 milioane de vizite şi comenzi în valoare de 12 milioane de euro într-o singură zi. Până la finalul weekendului, valoarea totală a comenzilor depăşea 15 milioane de euro. Numărul produselor puse în vânzare a depăşit 120.000 de unităţi, iar comenzile au fost peste aşteptări, ajungând şi până la 1.638 pe minut, astfel încât, la doar patru ore de la lansarea promoţiei, aproape întreg stocul dedicat acestei zile a fost epuizat. Până la sfârşitul zilei, clienţii eMAG plasaseră mai bine de 92.000 de comenzi pe site. În total, aceştia au cumparat peste 150.000 de produse. Reducerile totale aplicate la acest stoc de produse au depăşit 5 milioane de euro. Anul acesta, eMAG pregăteşte un eveniment şi mai mare, de trei ori mai mare decât cel de anul trecut, potrivit surselor Capital.  Compania nu a comunicat nimic până în prezent despre campania Black Friday de anul acesta, însă derulează campania “November Fest! Promoţii de-o zi, în fiecare zi”.Vânzări de 50 de milioane de euro în 2012Toate magazinele care au participat la Black Friday 2012 au vândut produse în valoare de peste 50 de milioane de euro, o cifră insignifiantă dacă o comparăm cu cea din SUA. În Statele Unite, de Black Friday, în prima zi s-au vândut produse în valoare de 20 de miliarde de dolari. Pe online, vânzările au trecut pentru prima dată de un miliard de dolari, conform datelor comScore.Magazinele online care au implementat promoții pe 23 noiembrie 2012 – Black Friday – și-au majorat vânzările cu 325% față de ziua anterioară, conform datelor din sistemul PayU. Față de Black Friday din 2011, numărul mai mare de magazine participante la Black Friday a dus la o creștere a numărului de tranzacţii de 104% pe 23 noiembrie 2012 față de 25 noiembrie 2011.

Vezi aici lista magazinelor participante!

sursa: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.