Care este costul componentelor unui iPhone 5S

posted in: Articole recente | 0

iPhone5S.jpg

Firma de cercetare IHS a calculat cat cheltuie grupul american Apple pentru a construi noile telefoaneiPhone 5s si iPhone 5c, concluzia fiind ca in pofida noutatilor iPhone 5s costa mai putin sa fie produs decat precedentul iPhone 5.

Analistii de la IHS Inc. sustin ca pretul componentelor unuiiPhone 5s cu o memorie de 16-gigabyte este de 190,70 de dolari iar costurile de productie se ridica la 8 dolari, ceea ce ridica costul total la 198,70 de dolari.

Comparativ, modelul precedent iPhone 5, care a intrat pe piata in urma cu un an, costa 197 de dolari pentru a fi produs.

In cazul modelului mai ieftin, iPhone 5c, analistii de la IHS au evaluat costul total de productie la173,45 de dolari, incluzand si cei 7 dolari care reprezinta costul de asamblare.

iPhone 5c este cel mai ieftin model de telefon lansat vreodata de Apple, cu un pret de pornire de 549 de dolari, in ideea de a creste vanzarile pe piata din China si alte tari unde populatia nu poate cheltui sumele din SUA si Europa, noteaza Agerpres.

Grupul american Apple a anuntat luni ca a vandut 9 milioane de exemplare din noile modele iPhone 5s si iPhone 5c, in primele trei zile de la lansarea pe piata a acestor telefoane. Acesta este un nou record in ceea ce priveste vanzarile inregistrate de un telefon iPhone in primul weekend.

Noile iPhone 5s si 5c, versiuni imbunatatite si colorate ale iPhone 5 sunt disponibile in prezent doar in SUA, Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie.

sursa: dailybusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.