Ce s-a intamplat cu creierul lui Albert Einstein dupa moartea sa?

posted in: Articole recente | 0

Cu totii am auzit de omul de stiinta Albert Einstein si probabil unii au auzit chiar si de teoria sa a relativitatii sau de celebra ecuatie dar v-ati intrebat vreodata unde este acesta ingropat? Sau stiati ca si in zilele noastre creierul acestui savant este inca pastrat si studiat?

Pe data de 18 aprilie 1955 la ora 1:15 a.m. a murit marele savant Albert Einstein din cauza unui anevrism aortic. Ca urmare a dorintelor sale corpul sau i-a fost incinerat, motivul ni-l da chiar el “ca oamenii sa nu vina si sa-mi venereze oasele”. Dar inainte de a-i fi incinerat corpul, medicul patolog care a efectuat autopsia, Thomas S. Harvey i-a extras creierul.

Harvey a pastrat creierul in o solutie de 10 procente formol apoi l-a fotografiat din mai multe unghiuri si l-a impartit in 240 de bucatele pe care le-a invelit in celuloid.

creierul-lui-albert-einstein

In prima faza s-a crezut ca extragerea creierului s-a facut cu permisiunea marelui savant Albert Einstein dar este mai mult ca sigur ca acesta nu si-a dat acceptul pentru aceasta procedura iar fiul sau Hans Albert si-a dat permisiunea sa doar posterior extractiei. Oricum pentru Harvey, oportunitatea de a studia creierul unuia dintre cei mai mari genii a fost de neratat.

Impresia initiala a doctorului a fost “arata ca oricare alt creier”.

Pentru mai mult de douazeci de ani nimeni nu a mai auzit mare lucru despre creierul lui Albert Einstein pana in anul 1978 cand un curios tanar reporter de la New Jersey Monthly, Stephen Levy a inceput sa intrebe in stanga si in dreapta.

S-a descoperit faptul ca doctorul, retras din activitate, era inca in posesia sectiunilor din creierul marelui savant Albert Einstein. Acestea erau pastrate in alcool in doua borcane care se aflau intr-o cutie etichetata “Costa Cider”.

Abia in anul 1998, Thomas Havey s-a decis sa se desparta de cele doua borcane care contineau materia cenusie a unuia dintre cei mai straluciti savanti, si a dat pe mana celor de la Centrul Medical Princeton ramasitele lui Albert Einstein. In ziua de astazi creierul tot acolo se afla.

sursa: culturagenerala.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.