Cititorul de amprente de pe iPhone 5S – spart de hackerii nemti

posted in: Articole recente | 0

Un grup de hackeri din Germania ar fi reuşit să spargă scannerul de amprente digitale Touch ID de la iPhone 5S duminică, la doar două zile după ce Apple a lansat tehnologia care promite să protejeze mai bine dispozitivele de eventualele atacuri ale infractorilor cibernetici.

Atacul a fost efectuat de hackeri din gruparea Chaos Computer Club (CCC), conform unor experţi în securitatea iPhone. În acest scop, ei au avut nevoie doar să fotografieze amprenta digitală a proprietarului de iPhone de pe suprafaţa de sticlă. Operaţiunile derulate în continuare au fost filmate de hackeri, iar înregistrarea a fost postată ulterior pe Youtube.

Dacă atacul va fi confirmat, aceasta va pune Apple într-o postură jenantă. Utilizatorii de Twitter au anunţat anterior că au iniţiat o strângere de fonduri pentru premiul ce va fi înmânat hackerului care va sparge primul cititorul de amprente Touch ID, ce va fi ales într-un concurs al atacatorilor cibernetici.

Cititorul de amprente este inclus în butonul Home şi permite activarea telefonului şi, de asemenea, confirmă efectuarea de achiziţii în AppStore şi iTunes. Amprentele utilizatorilor de iPhone 5S sunt criptate şi stocate în smartphone sub forma unei semnături digitale unice. În acest fel, persoane străine, precum şi dezvoltatorul Apple nu ar avea acces la imaginea amprentei digitale, asigură producătorul.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.