Dacă folosești Facebook trebuie să știi acest lucru

posted in: Articole recente | 0

Datel it

Facebook, cea mai populară rețea socială din lume, are acces la datele a peste un miliard de persoane, însă britanicii au descoperit ceva și mai grav.

Inginerii Facebook au acces la camera smartphone-ului pe care utilizatorul îl folosește astfel încât aceștia pot captura imagini și videoclipuri pe care le pot expedia, fără consimțământul utilizatorului.

Experții britanici au descoperit acest lucru și solicită ca termenii și condițiile de utilizare a rețelei să fie simplificate. Acestea sunt atât de complicate în prezent încât un utilizator de rând nu are cum să le înțeleagă.

Facebook are peste un miliard de utilizatori, iar mai mult de 200 de milioane accesează zilnic rețeaua de pe un dispozitiv mobil. În trecut, Facebook a derulat un experiment prin care a înregistrat starea de spirit a utilizatorilor manipulând coloana de știri (news feed).

Facebook a anunțat recent că a actualizat termenii de utilizare a rețelei pentru a fi mai ușor de citit, însă autoritățile britanice consideră că  nu este suficient și este nevoie de o lege în acest sens.

 

via Dacă folosești Facebook trebuie să știi acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.