„Vorbim intr-un mod continuu si poate obsesiv despre smartphone-uri, si toate aceste dispozitive care au ajuns sa ne contureze universul in care traim. La servici avem un dispozitiv inteligent, cand suntem cu prietenii nu ne despartim de laptop/tableta/telefon, cand suntem la biserica avem telefonul cu noi, cand nu putem adormi, verificam ce-au mai facut prietenii nostri pe diferite retele de socializare.
In fiecare zi ma confruntam cu o imensa problema la toate gadget-urile pe care le folosesc: durata bateriei. Fie ca vorbim de laptop, de tableta sau de telefonul mobil, toti trebuie sa recunoastem ca asta e o problema care de multe ori ne impiedica sa facem diverse lucruri.
In ultimul timp am fost nevoit sa-mi supun telefonul la un test greu de trecut pentru majoritatea smartphone-urilor din ziua de astazi. Bateria trebuia sa ma tina cel putin 18 ore cu o utilizare medie. Stiam ca nu va rezista, de aia mi-am luat cu mine un Nokia…
Da, un Nokia 1110. Acel tip de telefon pe care-l incarci astazi si peste trei saptamani are bateria incarcata complet. Mi-am pus SIM-ul in acel telefon si… totul e bine. Asta, pana ma apuc sa ascult muzica. Telefonul moare in mai putin de sase ore. Putin Facebook si Twittter si iata ca bateria telefonului cedeaza.
Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa nu stau degeaba si ca trebuie sa fac ceva, orice pentru ca telefonul sa-si gestioneze mult mai bine modul in care foloseste bateria. Am intrat pe Google Play și am descarcat toate aplicatiile care aveau in descriere cuvantul Battery. Așa am descoperit DU Battery Saver, o aplicatie pentru dispozitivele inteligente care folosesc Android, dar si sistemul de operare de la Apple.
La inceput am crezut ca e inca o porcarie care nu face altceva decat sa-ti ocupe din memorie, dar dupa ce m-am jucat un pic prin el, mi-am dat seama ca de asa ceva am nevoie. Am gasit aplicatia care ma putea ajuta cu problema pe care o intampinam. Cred ca pe departe cea mai importanta si cea mai recomandata este functia de optimizare pe care o pune la dispozitie. Aceasta functie opreste aplicatiile care ruleaza in background si calculeaza timpul cumulat pe care l-a salvat.
Intrand in meniu, am observat ca programul este mult mai bine pus la punct decat puteam sa cred eu vreodata. Cred ca o astfel de aplicatie este utilia fiecaruia dintre noi, indiferent daca suntem multumiti de durata de viata a bateriei sau nu. Totdeauna, oriunde este loc de mai bine.
Daca la inceput, fara a avea instalata vreo aplicatie de acest gen, bateria ma tinea maxim o zi, acum durata bateriei s-a dublat, ajungand chiar si la trei zile in acelasi mod de utilizare. Cred ca diferentele sunt destul de vizibile. Inca 24-48 ore in plus la un smartphone, eu zic (aici nu trebuie sa fie cacofonie) ca e mai mult decat bine.
Exista o versiune gratuita, dar si una Pro, care in Google Play costa 10.93 lei. In curand, eu impreuna cu un prieten vom traduce aceasta aplicatie si in limba romana. DU Battery Saver e disponibil atat pe Android cat si pe iOS”
Lasă un răspuns