Facebook a introdus noi setari de confidentialitate

posted in: Articole recente | 0

Reţeaua de socializare Facebook a modificat din nou setările de confidenţialitate din dorinţa de a răspunde cererii utilizatorilor, care au dorit opţiuni mai simple în acest sens. Mai mult, pentru a contracara criticile potrivit cărora opţiunile de confidenţialitate sunt prea complexe şi greu de înţeles, echipa Facebook a introdus chiar ilustraţii care explică noile setări. Noua versiune este mai scurtă cu 70% decât precedenta.

Multe dintre schimbări sunt mai mult cosemtizări riguroase care exemplifică opţiunile, ajutându-i pe utilizatori să îşi formeze o părere mai clară cu prvire la datele pe care Facebook le doreşte de la ei. Totodată, acestora li s-a oferit posibilitatea de a comenta schimbările propuse şi o versiune nou nouţă pe placul şi înţelesul tuturor va fi lansată în curând.

Una dintre setările importante când dorim să ne conectăm pe Facebook este locaţia. Recent, reţeaua a permis accesul companiilor de a se promova în funcţie de locaţiile utilizatorilor, iar reclamele erau listate pe baza loculului exact pe care un utilizator îl seta pe profil. Noua politică de confienţialitate, la fel ca şi cea veche, anunţă că Facebook poate accesa informaţiile despre locaţie pe baza GPS-ului, a semnalului Bluetooth şi Wi-Fi. În plus, compania poate colecta date cu privire la locaţie şi pe baza locului din care pozele au fost publicate pe site.

Alte setări importante se referă la urmărirea activităţii utilizatorului pe Instagram şi WhatsApp, şi afişarea reclamelor de pe site-urile pe care le vizitează când nu este logat. De asemenea, întreaga activitate este monitorizată, de exemplu când comunicăm cu cineva, trimitem mesaje, ce fel de conţinut urmărim sau frecvenţa şi durata activităţii pe reţeaua de socializare.

O altă inovaţie de la Facebook este introducerea opţiunii de cumpărare a unor produse prin intermediul contului de pe reţea. Cei care aleg această variantă vor împărtăşi reţelei informaţii despre tranzacţia făcută, adresa de cumpărare şi datele contului bancar.

via facebook a introdus noi setari de confidentialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.