ICCJ a decis că pagina de Facebook este un domeniu public și nu privat

posted in: Articole recente | 0

datel it- facebook este domeniu public

Înalta Curte de Justiție și Casație a decis că pagina de Facebook este un domeniu public, indiferent de cât de puține persoane au acces la pagina de Facebook a unui utilizator.

Recursul unui fost director din prefectura Mureș, care a contestat o sancțiune primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook, a fost declarat nefondat de către ICCJ.

Acest conflict a început în anul 2012, când Mircea Munteanu Nicolae, fostul director de cabinet al prefectului din Târgu Mureș a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj: “Arbeit macht frei – asta să înțeleagă protestatarii”, eveniment ce a avut loc în timpul protestelor împotriva guvernului Boc.

Fostul director de cabinet a fost sancționat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), autosesizându-se. Acesta a primit o amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei, motivația fiind aceea că “fapta constituie o propagandă naționalistă, care aduce atingere demnității umane și creează o atmosferă degradantă, umilitoare și ofensatoare, îndreptată împotriva grupului de protestatari.

via ICCJ a decis că pagina de Facebook este un domeniu public și nu privat | PresaLiberă.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.