Intel ISEF-Telefoanele mobile vor putea fi incarcate in mai putin de 1 minut

posted in: Articole recente | 0

O studentă americană a inventat un dispozitiv de stocare a energiei electrice care poate fi încărcat complet în mai puțin de un minut.

La concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc, anul acesta, la Phoenix, în SUA, românul Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, a câştigat marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari pentru proiectul maşina low-cost fără şofer.  Un proiect la fel de interesant şi care poate a fost eclipsat de succesul românului aparţine unei studente americane.

Eesha Khare a câştigat în cadrul aceluiaşi concurs premiul Tânărul Om de Ştiinţă cu un supercondensator care se încarcă rapid și menține încărcătură electrică pentru o perioadă lungă de timp. Conform specificațiilor inventatoarei, acesta poate rezista la 10.000 de cicluri de încărcare-reîncărcare, spre deosebire de bateriile reîncărcabile, care țin doar 1.000 de cicluri. Acest dispozitiv ar putea avea succes la încărcarea rapidă a bateriilor telefoanelor mobile și a altor aparate electronice portabile.

Ea a primit din partea Intel 50.000 de dolari, iar Google este compania care s-a arătat cea mai interesată de proiectul studentei.

Sursa:capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.