Nikola Tesla a prezis functionalitatea smartphone-ului

posted in: Articole recente | 0

Cum vedea Nikola Tesla primul smartphone acum 100 de ani? Aţi fi uimiţi

Unul dintre marii fizicieni ai secolului 20, Nikola Tesla a făcut câteva previziuni foarte interesante referitoare la ceea ce ne rezervă viitorul în secolul 21.

Nu trebuie să aveţi o pasiune pentru fizică în particular sau pentru tehnologie în general pentru a fi auzit vreodată de Nikola Tesla. Personajul ilustrat în imaginea de mai sus este una dintre cele mai importante personalităţi ale secolului trecut când vine vorba de avansarea ştiinţei.

O particularitate mai puţină cunoscută în ceea ce-l priveşte pe Tesla este că a prezis funcţionalitatea smartphone-ului. Cei de la Big Think au descoperit un citat al fizicianului din 1926 care s-ar putea să vă lase cu gura căscată. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu pentru revista Collier’s, foarte populară în anii ‘20.

,,Vom fi capabili să comunicăm unii cu alţii instant, indiferent de distanţă. Nu doar atât, dar prin televiziune şi telefonie ne vom putea vedea şi auzi unii pe alţii perfect, ca şi cum am fi faţă în faţă, neglijând distanţele de mii de mile dintre noi. Iar instrumentele prin care vom putea să facem toate acestea vor fi uimitor de simple în comparaţie cu telefoanele actuale. Un om va putea să transporte unul în buzunarul de la vestă.”

Dacă această formulare vi se pare cunoscută, motivul este cât se poate de simplu. În 2007, la lansarea primului iPhone, Steve Jobs a folosit o descriere destul de similară. În orice caz, putem aprecia precizia cu care Tesla a reuşit să descriere funcţionalitatea gadgeturilor noastre preferate în urmă cu aproape un secol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.