Trei tablouri identice create, simultan, cu ajutorul unor roboţi

posted in: Articole recente | 0

Premieră absolută în istoria artei: trei tablouri identice create, simultan, cu ajutorul unor roboţi 418

Premieră absolută în istoria artei: pentru prima dată, trei tablouri identice au fost create, simultan, în tot atâtea capitale ale Europei, cu ajutorul unor roboţi.

Primul tablou a fost desenat de un artist austriac la Viena, iar mişcările sale au fost reproduse în acelaşi timp, de doi roboţi instalaţi la Berlin şi Londra.

O sală a Muzeului de Artă Modernă din Viena a devenit atelier de creaţie pentru pictorul Alex Kiessling, care a dat naştere unui uriaş portret intitulat „Cap Hibrid”. Exact în acelaşi timp, tablouri similare prindeau contur la Berlin şi Londra, datorită unor roboţi industriali deveniţi, pentru o zi, artişti.
Fiecare trăsătură de penel a lui Kiessling, înregistrată de un senzor cu infraroşii, era transmisă, prin satelit, celor doi roboţi, care o reproduceau întocmai, după doar câteva milisecunde. Pregătirea evenimentului a durat mai bine de şase luni, iar organizatorii triplului act de creaţie au, acum, ambiţii şi mai mari.
Cele trei versiuni ale portretului vor fi expuse, împreună, în oraşele unde au fost create, pentru a se putea aprecia dacă există diferenţe vizibile între ele.

Sursa:stiri-itc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.