Resuscitare pentru Winamp. Microsoft-posibilul salvator?

posted in: Articole recente | 0

Microsoft pare interesat de achizitia Winamp si Shoutcast, detinute momentan de AOL. Compania americana a anuntat ca va inchide proiectul Winamp, dar achizitia de catre Microsoft ar putea salva popularul media player.

In timp ce AOL urmareste renuntarea la serviciile de muzica online, lucru demonstrat de inchiderea site-ului Spinner, Microsoft este interesat de acest segment, iar achizitionarea Winamp si Shoutcast ar putea ajuta compania in dezvoltarea serviciului sau Xbox Music.

Microsoft Winamp

In momentul de fata, Winamp are in continuare zeci de milioane de utilizatori, iar datele colectate de la ei ar putea ajuta Microsoft sa-si perfectioneze propriile servicii. La fel de important este si Shoutcast, care are in momentul de fata peste 50.000 de statii radio online.

Daca negocierile intre Microsoft si AOL au succes, inchiderea Winamp din data de 20 decembrie va fi probabil anulata, iar utilizatorii player-ului muzical vor continua sa primeasca update-uri pentru varianta de desktop si aplicatia Android.

Sursa: Geek via hit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.