Expertii cred ca structura de CNT este ideala pentru inducerea curentului, rezultand astfel semiconductoare care sunt mai rapide, mai eficiente energetic si mai mici decat cele de siliciu.
“Suntem pe cale de a deschide o noua era in electronica, odata cu descoperirea nanotuburilor de carbon, care pot inlocui tehnologia bazata pe siliciu, iar noi am facut cateva demonstratii desisteme digitale complete folosind acest interesanta tehnologie”, a declarat profesorul Subhasish Mitra, care a condus cercetarea.
Calculatorul are doar cativa milimetri patrati si ofera posibilitatea de a efectua operatiile de baza, folosind 178 de tranzistori, fiecare folosind intre 10 si 200 de nanotuburi de carbon. Are o capacitate de procesare de 1khz fiind din acest punct de vedere de milioane de ori mai slab decat computerele de astazi.
Limita de 178 de tranzistori a fost determinata de echipa de cercetare care a folosit un cip universitar de mici dimensiuni, ceea ce inseamna ca, “atat teoretic cat si practic, acest computer ar putea sa fie construit mai mare si mai rapid”, au declarat autorii proiectului.
Lasă un răspuns