Tobii EyeMobile-controleaza tableta prin miscarile ochilor

posted in: Articole recente | 0

Controlul prin miscarea ochilor ar putea fi o solutie de viitor pentru utilizatorii cu dizabilitati, iar Tobii EyeMobile a implementat deja tehnologia pentru tablete Windows. Atasand gadgetul PCEye Go la o tableta, utilizatorul obtine o noua modalitate de control a gadgetului.

Senzorul creat de Tobii a fost testat pe tablete Windows 8 Pro, iar rezultate sunt promitatoare. Calibrarea necesita doar un minut, dupa care PCEye Go este gata sa raspunda la comenzile facute prin miscarea globului ocular.

Avantajul PCEye Go este meniul complet customizabil, care permite efectuarea tuturor gesturilor din Windows 8 prin miscarile ochilor. Dupa ce utilizatorul se obisnuieste cu functionalitatea de baza, gadgetul poate fi recalibrat, pentru precizie mai mare si timp de reactie mai bun.

Tehnologia Tobii EyeMobile nu este tocmai ieftina, cu un pret total de aproape 3.400 de dolari pentru senzor si suportul care permite atasarea lui de tablete cu dimensiunea de la 7 la 13 inci, astfel ca deocamdata ramane inaccesibila pentru cei mai multi oameni cu dizabilitati care vor sa utilizeze un computer la potentialul maxim.

Sursa: Mashable

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.