IT-ul romanesc- succes mondial

posted in: Articole recente | 0

Proiectele de eLearning dezvoltate si implementate de SIVECO au primit recent recent recunoasterea internationala a valorii IT-ului romanesc, repurtand un triplu succes mondial pentru cercetarea și sistemul educational romanesc.

Dintre zecile de proiecte pe care echipa SIVECO le-a finalizat cu succes in 2012, trei au fost selectate ca finaliste in cele mai mari competitii mondiale ale momentului: IPMA (International Project Excellence Award) și WSA (World Summit Award).
Daca in competitia IPMA s-au impus proiectele Multitouch (destinat invatarii colaborative –  si cel din Kazahstan (constand in lectii multimedia interactive create pentru școlile din aceasta tara), la WSA succesul a revenit proiectului Portal Scoli speciale, CES (Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale -.
IPMA International Project Excellence Award 2013 promoveaza competenta in managementul proiectelor la nivel mondial (proiecte de orice tip, nu numai de IT, nu numai de educatie).
In cazul acestei competitii, trebuie semnalata o situatie exceptionala: ambele proiecte cu care SIVECO a aplicat (Multitouch și Kazahkstan) sunt declarate finaliste, avand certitudinea ocuparii unui loc pe podium.

Semnale de recunoaștere internationala a acestor doua proiecte de referinta pentru SIVECO au existat inca de la inceputul anului, deoarece ambele au fost finaliste și in primavara, la Londra, in cadrul European IT & Software Excellence Awards 2013  – Proiectul Multitouch la categoria Software Innovation Solution of the Year și proiectul Kazahkstan la categoria Government Solution of the Year.
Pentru proiectul “Portal școli speciale – CES – Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale”, SIVECO primeste cea mai inalta distinctie ce poate fi acordata la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner 2013.

WSA este o competitie globala a proiectelor de IT, fiind parte a programului Natiunilor Unite WSIS (World Summit on the Information Society).

 

Sursa: clubitc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.