Util sau infricosator?…Monitorizare prin ADN

posted in: Articole recente | 0

O echipa de oameni de stiinta portughezi lucreaza la perfectionarea unui sistem de marcare si urmarire prin ADN. Modurile de utilizare sunt variabile, de la urmarirea animalelor salbatice pana la marcarea temporara a …protestatarilor.

Cercetatorii de la Universitatea Aveiro au ca scop principal crearea de „etichete” ADN pentru diferite produse, chiar si mancare, care ar urma sa inlocuiasca in mod complet codurile de bare. Urmarirea prin ADN este insa un domeniu mai amplu, in care exista numeroase initiative.

Urmarire ADN

Proiectul „The barcode of life” a catalogat deja peste 200.000 de animale care pot fi urmarite si identificate dupa modeculele infime de ADN pe care le lasa in urma. O alta utilizare posibila ar fi marcarea cu ADN a unei multimi de protestatari care nu pot fi controlati de fortele de ordine, pentru identificare lor ulterioara.

Un alt proiect, pe cat de fascinant pe atat de controversat, este BRAIN Initiative, care lucreaza la marcarea si urmarirea fiecarui neuron prin „etichete” ADN, pentru a cerceta mai bine modul in care functioneaza creierul uman.

Sursa: ExtremeTech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.