Viitorul IT&C-Hyper inteligența,dispariția computere-lor…

posted in: Articole recente | 0

IT incotro? …Dispar computerele!

disparitia computerelor

În urmă cu 30 de ani, computerul personal făcea primii pași spre a deveni dispozitivul folosit în mod regulat de către utilizatori în prezent, transformând societatea și modul în care ne trăim acum viețile. Experții Kaspersky Lab au decis să marcheze această aniversare printr-un set de previziuni pentru anul 2045, analizând modul în care tehnologia informației ar putea evolua și schimba viețile utilizatorilor peste 30 de ani.

„Ținând cont de ritmul rapid în care se dezvoltă domeniul IT, este dificil să oferi previziuni precise pentru următoarele trei decenii,” a explicatAlexander Gostev, Chief Security Expert în cadrulKaspersky Lab. „Totuși, este clar că,odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni și mai inteligente, iarutilizatorii vor fi nevoiți să țină pasul. Putem fi siguri că infractorii cibernetici vor deveni mai creativi și vor face eforturi pentru a exploata orice noutate IT pentru a-și atinge propriile obiective ostile. Ce este clar este că, oricum ar arăta lumea noastră peste 30 de ani, trebuie să începem să ne îngrijim de confortul, siguranța și bunăstarea ei încă de acum. Tehnologia este doar un instrument, și depinde doar de noi dacă o utilizăm în scopuri pozitive sau negative,” a declarat Alexander Gostev.

Robotizarea

În viitorul apropiat, este posibil ca populația globală să includă atât miliarde de oameni cât și miliarde de roboți, aceștia din urmă având ca sarcină să întreprindă aproape toată munca dificilă de rutină. Oamenii vor lucra pentru a îmbunătăți software-ul roboților și industria IT va fi necesară tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboți, similar modului în care dezvoltă acum aplicații pe care utilizatorii le descarcă și le instalează.

Mecanizarea populației

Într-o oarecare măsură, barierele dintre roboți și oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedură chirurgicală de rutină. Nanoroboții vor putea fi introduși în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operații minore. Senzori special instalați vor monitoriza sănătatea oamenilor și vor transmite datele către un mediu de stocare în cloud, care să fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o creștere considerabilă a speranței de viață.

Case inteligente

Oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesitățile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casă se va ocupa de menținerea consumului optim de energie, apă, mâncare, de consumul de provizii și de reaprovizionare. Singura grijă a rezidenților va fi să se asigure că există suficienți bani în conturile bancare pentru a plăti facturile.

Hyper inteligența

Identitățile digitale vor fi integrate într-o singură infrastructură globală cu reglementare automată,care se va implica în coordonarea vieții pe întreaga planetă. Sistemul va opera similar cu software-ul TOR: utilizatorii cei mai activi și eficienți vor avea drepturi de administrare. Sistemul va distribui resursele uniform între oameni, va preveni conflictele armate și va întreprinde diferite acțiuni umanitare.

Printarea 3D – Rapidă și ieftină

În viitor, producția anumitor elemente nu va mai fi necesară. În locul acestora, imprimantele 3D vor ușura producția rapidă a lucrurilor, de la obiecte necesare în casă precum vase și haine, până la cărămizi pentru construcția unei alte clădiri.

Dispariția computerelor

Deși PC-urile au dat startul evoluției domeniului IT, în 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele. Computerele vor fi înlocuite de o gamă largă de dispozitive și gadget-uri care vor prelua funcțiile PC-urilor de astăzi. De exemplu, analiza financiară vafi efectuată de un server controlat de organizația care utilizează documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal.

Tehnofobia

Vor exista și răzvrătiți care se vor opune noii lumi tehnologizate. Aceștia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viață automatizat și roboțiiși nu vor accepta o identitate digitală.
sursa: capital.ro