Voyager 1 exploreaza spatiul interstelar, dincolo de limita sistemului solar

posted in: Articole recente | 0

Sonda Voyager 1 este primul obiect creat de om care a trecut de limita sistemului solar. In momentul de fata, Voyager 1 exploreaza spatiul interstelar, oferind date ce ar putea fi extrem de utile pentru misiunile viitoare in afara sistemului solar.

Lansat in spatiu in luna septembrie 1977, Voyager 1 a ajuns in momentul de fata la o distanta de peste 19 miliarde de kilometri de Pamant. Momentul istoric a fost emotionant pentru oamenii de stiinta din Pasadena (California) care au dedus iesirea din sistemul solar pe baza datelor trimise de sonda.

In timp ce Voyager 2, lansata tot in 1977, a explorat sistemul solar, dar nu l-a parasit inca, sonda Voyager 1 are o viteza mai mare, lucru care a permis iesirea din sistemul solar, in spatiul interstelar. Transmisiile sondei catre Pamant sunt facute sub forma unor semnale luminoase de numai 23W. La viteza luminii, acestea sunt observate pe planeta dupa 17 ore.

Din pacate, rezervele de energie ale Voyager 1 se vor epuiza pana in 2025, moment in care niciun instrument al sondei nu va mai fi functional, iar primul obiect creat de om ajuns in afara sistemului solar va fi pierdut.

Sursa: ZDNet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.